V Tipi Vidalı Helezon Konveyör
İbrahim Vardar2022-09-06T15:16:45+03:00V Tipi vidalı helezon konveyör bunker altından toz veya granül haldeki dökme hammaddelerin bir noktaya toplanması için kullanılmaktadır. Helezon endüstriyel tesislerde vidalı konveyör, besleyici, götürücü, screw konveyör isimleri ile de alınmaktadır. V tipi vidalı helezon konveyör genellikle torbalı filtre, Elektrostatik filtre ( ESP) ve çöktürme bunkerlerinde kullanılmaktadır. filtrasyon ve toz toplama sistemleri üretim esnasında meydana gelen toz partiküllerinin bertaraf edilmesini sağlamaktadır. Özellikle jet pulse tipi torba filtre sistemlerinin altına yerleştirilen helezon konveyörler, biriken tozun filtre ünitesinden tahliye edilmesini sağlamaktadır.
V Tipi Vidalı Helezon Götürücü Çalışma Prensibi
V tipi vidalı helezon konveyör tekne içinde dönen bir milin üzerinde bulunan vida şeklindeki kanatlar ile bu mili tahrik eden motor ve redüktörden oluşmaktadır. Taşınacak malzeme bunker altından toplanır ve vidalı helezon altından bir veya birden fazla noktadan boşaltılır. Malzeme ötelenme hareketi ile boşaltma noktasına iletilir.
Helezon konveyörlerin çıkış ağızlarında, vakum altında çalışan jet pulse filtreye veya elektro statik filtreye ters hava akışını engellemek için hücre tekeri ve sürgülü vana kullanılmaktadır.
V Tipi Vidalı Helezon Besleyici Çeşitleri
V tipi vidalı helezon konveyörler çalışma bölgesi, içerisinden geçen toz, granül, tanecik ve pelet formundaki malzeme, çalışma sıcaklığı, aşındırıcılık, kapasite özellikleri dikkate alınarak farklı çelik malzemelerden üretilmektedirler. St – 37, St – 52 karbon çelikleri, Hardoks (hardox) 400 – 450 çelik, AISI304 – 310 ve 316 paslanmaz çelik gibi malzemelerden üretilmektedirler.
Vidalı Helezon Konveyör Kullanım Alanları
Vidalı besleyici demir çelik, hazır beton, yapı kimyasalları, seramik, inşaat, enerji üretim, mikronize maden, gıda, ilaç, kimya, tarım, ziraat, tohum işleme, cam, kağıt işleme, hayvan yemi, çay sanayi, ağaç ve ahşap işleme, temiz su ve atık su tesislerinde yığın ve dökme malzemelerin taşınmasını – iletilmesini sağlamaktadırlar.
Çimento, farin, alçı, sönmüş – sönmemiş kireç, kum, RDF, şeker, buğday – mısır unu, nişasta, tuz, kakao, süt tozu, ağartma toprağı, baharat,kalsit (kalsiyum karbonat), polistiren (PS), ABS, polikarbonat(PC), Poliasetal (POM), poliamid (naylon), termoplastik poliüretan (TPU), masterbatch katkılar, aktif karbon, kömür tozu, uçucu kül, kurutulmuş çamur, buğday, mısır, arpa, yulaf, mısır cipsi, toz – taneli ve pelet formunda küçükbaş, büyükbaş, kanatlı ve evcil hayvan yem ve yem katkı malzemeleri, barit, kaolin, feldspat, bentonit, talk, dolamit, sodyum sülfat, silis kumu, kuvartz vb dökme hammaddelerin silo, bunker, hooper gibi depolama sistemlerinden boşaltılmasını sağlamakta için fabrika, işletme ve tesislerde kullanılmaktadır.
Bir yanıt yazın
Yorum yapabilmek için oturum açmalısınız.