Basınç Emniyet Valfi – Vanası – Ventili
editor2020-12-20T20:24:41+03:00Basınç Emniyet Valfi - Vanası- Ventili
Basınç emniyet valfi – vanası – ventili havalı – pnömatik taşıma sistemleri veya silobas ile dolumu yapılan silolarda veya depolama sistemlerinde, silonun emniyetli bir şekilde çalışmasına olanak sağlamaktadır. Silo basınç emniyet valfi dolum esnasında oluşabilecek aşırı basıncın tahliye edilmesini sağlamakta ve silonun yarılmasını, patlamasını engellemektedir.
Basınç emniyet valfi silonun boşaltılması sırasında meydana gelen aşırı vakum durumda silonun içerisine bulunduğu ortamdan hava alarak içeriye doğru büzülmesini engellemektedir. Silo basınç emniyet vanası aynı zamanda vakum (emme yöntemi) ile havalı – pnömatik olarak dolumu yapılan silolarda yüksek vakum değerlerinde devreye girmekte ve sistemin emniyetli bir şeklide çalışmasına olanak sunmaktadır.
Basınç Emniyet Valfi – Vanası – Ventili Çeşitleri
Silo basınç – vakum emniyet valfi – ventili atık havanın tahliye edilme ortamına göre ikiye ayrılmaktadır.
- Basınç – vakum emniyet valfi; aşırı basınç durumunda fazla havayı atmosfere veya sistemin içerisinde bulunduğu ortama tahliye etmektedir. Aşırı vakum durumunda aynı şekilde havayı atmosferden veya içerisinde bulunduğu ortamdan silo içerisine almaktadır.
- Memranlı tip basınç – vakum emniyet valfi; aşırı basınç durumunda fazla havayı işletmenin istediği kapalı bir bölgeye veya sisteme ( toz toplama filtresine vb) tahliye etmektedir. Aşırı vakum durumunda aynı şekilde havayı kapalı bir bölgeden veya sistemden silo içerisine almaktadır.
Silo Basınç – Vakum Emniyet Valfi – Ventili Çalışma Prensibi
Silo basınç – vakum emniyet valfi mekanik olarak çalışan bir emniyet ekipmanıdır. Silo emniyet valfi – ventili üç parçadan meydana gelmektedir. Silo üzerine monte edilmesini sağlayan , silo üzerine kaynak yöntemi ile birleştirilen, silo bağlantı aparatı ( flanş ve boğazı). Aşırı baısnç ve vakum durumunda basınç dengeleme yaylarını ve sürgüsünü ihtiva eden gövde ve çalışan mekanizmayı çevre şartlarına ve mekanik darbelere karşı koruyan kapaktan oluşmaktadır.
Silo Basınç – Vakum Emniyet Valfi – Ventili Kullanım Alanları
Silo basınç – vakum emniyet ventili yığın – dökme haldeki katı toz, pudra, granül, taneli (habbe) yapıya sahip malzemelerin, pnömatik – havalı taşıma sistemleri veya silobas tanker ile dolumu yapılan silo, bunker, tank, hoper, konteyner gibi sistemlerde, aşırı havanın tahliye edilmesini sağlamaktadır.
Demir çelik, hazır beton, yapı kimyasalları, seramik, inşaat, enerji üretim, mikronize maden, gıda, ilaç, kimya, tarım, ziraat, tohum işleme, cam, kağıt işleme, hayvan yemi, çay sanayi, ağaç ve ahşap işleme, temiz su ve atık su tesislerinde yığın ve dökme malzemelerin depolandığı silo, bunker, tank, hoper vb. depolama sistemlerinde aşırı basınç ve vakum altında siloların emniyetli bir şekilde çalışmasını sağlamaktadır.
Çimento, farin, alçı, sönmüş – sönmemiş kireç, kum, RDF, şeker, buğday – mısır unu, nişasta, tuz, kakao, süt tozu, ağartma toprağı, baharat,kalsit (kalsiyum karbonat), polistiren (PS), ABS, polikarbonat(PC), Poliasetal (POM), poliamid (naylon), termoplastik poliüretan (TPU), masterbatch katkılar, aktif karbon, kömür tozu, uçucu kül, kurutulmuş çamur, buğday, mısır, arpa, yulaf, mısır cipsi, toz – taneli ve pelet formunda küçükbaş, büyükbaş, kanatlı ve evcil hayvan yem ve yem katkı malzemeleri, barit, kaolin, feldspat, bentonit, talk, dolamit, sodyum sülfat, silis kumu, kuvartz vb dökme hammaddelerin silo, bunker, hooper gibi depolama sistemlerinde kullanılmaktadır.
Bir yanıt yazın
Yorum yapabilmek için oturum açmalısınız.